Terug naar Werkwijze

Aangesloten netwerken

parkinsonnet
De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. ParkinsonNet is een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners die de problemen met deze activiteiten behandelen en begeleiden. Sinds 1 maart 2016 is er in Serooskerke naast individuele begeleiding ook de mogelijkheid deel te nemen in de ParkinsonGroep.
artrose netwerk
Het artrose netwerk is een netwerk voor mensen met arthrose.  De oefentherapeuten hebben een behandeltraject opgezet om artrosepatiënten volgens de laatste behandelmethodes te kunnen begeleiden en tevens extra ondersteuning te bieden door het geven van aanvullende informatie over allerlei onderwerpen die van belang zijn voor de artrosepatiënt.
Bekken Totaal
De geregistreerde Bekkenoefentherapeut  is gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemproblematiek, bij kinderen, mannen en vrouwen (in de overgang/zwangeren/pas bevallen)
Bekkenoefentherapie kan u helpen bij klachten als bekken- en rugpijn, ongewild verlies van urine
of ontlasting, verzakking, vaak/moeizaam plassen, prostaatproblemen, frequent blaasontsteking, seksuele problemen, bedplassen, etc. Een veelvoorkomend probleem, waar moeilijk over wordt gepraat. Maar maak gerust een afspraak met ons.
Zwanger Totaal
ZwangerTotaal is een uniek groepsprogramma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen. ZwangerTotaal wordt gegeven door oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van bekkenklachten en/of bekkenbodemklachten. Dit kan individueel en in groepsverband.
MS Zorg Nederland

MS Zorg Nederland staat voor het realiseren van de meest optimale zorg, denkbaar voor alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.  Bij de zorg voor mensen met MS is het uitgangspunt dat medici met elkaar samen werken om de meest optimale zorg vorm te geven en toegankelijk te maken.

SlaapSlim

Een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen is met de SlaapSlim-methode. Je slaapcoach gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met praktische tips en oefeningen. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen!

Slaapoefentherapie

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.